
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο προβλέπει τη σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με την επωνυμία Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος.
Η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ, κα. Φανή Πρεβέντη, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε επισήμως στο Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο σε αυτή την κρίσιμη θεσμική διαδικασία. Με τεκμηριωμένες προτάσεις και σαφή επιστημονική επιχειρηματολογία, ανέδειξε τη σημασία του νομοθετήματος για τη θεσμική ενίσχυση του επαγγέλματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο σοβαρό ζήτημα της έλλειψης διαιτολόγων – διατροφολόγων στα δημόσια νοσοκομεία, θέμα το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Υπουργό Υγείας στην τελική τοποθέτηση του.
Ο ΠΣΔΔ συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου της διαιτολογικής πράξης, με ενεργή συμμετοχή στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, όπου κατέθεσε κρίσιμα σχόλια και προτάσεις που έτυχαν θετικής αποδοχής από το Υπουργείο Υγείας. Οι θέσεις του ΠΣΔΔ διαμορφώθηκαν μέσα από Γενική Συνέλευση και σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου, εξασφαλίζοντας θεσμική τεκμηρίωση και συλλογική εκπροσώπηση.
Με σταθερή παρουσία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, και διαρκή ενεργοποίηση σε ζητήματα που αφορούν το επάγγελμα, ο ΠΣΔΔ παραμένει αρωγός κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας που αναδεικνύει τη διαιτολογία – διατροφολογία ως αυτόνομη και ζωτικής σημασίας επιστήμη.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, και στο εξής η συμβολή στην εφαρμογή του θα συνεχιστεί με την ίδια επιστημονική υπευθυνότητα και προσήλωση στις ανάγκες του κλάδου και της κοινωνίας.
Φωτογραφικό υλικό από την ομιλία της Προέδρου στη Βουλή