
Προκήρυξη νέων θέσεων για Διδακτορική Διατριβή στα γνωστικά αντικείμενα:
1. Πρόληψη και αντιμετώπιση παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 και υπέρτασης σε οικογένειες υψηλού κινδύνου (γονείς και παιδιά).
2. Διατροφή και ανάπτυξη παιδιών και νηπίων.
3. Εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε διατροφικές παρεμβάσεις και παρακολούθηση δεικτών υγείας.
4. Αναγνώριση παραγόντων κινδύνου από την προσχολική και σχολική ηλικία για εμφάνιση χρονίων νοσημάτων στην ενήλικο ζωή.
5. Διατροφή, τρόπος ζωής και υγιής γήρανση.
Οι νέες θέσεις θα προκηρυχθούν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, αλλά και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο La Trobe που εδρεύει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη των Καθηγητών κ Ι. Μανιού, κ Κ. Τσίγκου, κ. Γ. Μοσχώνη, κ Ο. Ανδρούτσου και κ. Κ. Αναστασίου.
Οι υποψήφιοι διδάκτορες που θα επιλέξουν να υλοποιήσουν την διδακτορική τους διατριβή υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου La Trobe θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τη διδακτορική τους διατριβή στην Ελλάδα, ενώ θα είναι εγγεγραμμένοι ως υποψήφιοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο La Trobe, απ’ όπου θα τους απονεμηθεί και ο διδακτορικός τίτλος σπουδών με την ολοκλήρωση της διατριβής τους. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για λήψη υποτροφίας από το Πανεπιστήμιο La Trobe.
Θα θέλαμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται καθημερινά (ή σχεδόν καθημερινά) στο χώρο του πανεπιστήμιου ή σε συνεργαζόμενους φορείς υγείας. Όσοι ενδιαφέρεστε για την εκπόνηση διδακτορικού σε αυτά τα αντικείμενα, παρακαλώ στείλτε μας τα βιογραφικά σας στα e-mails: [email protected] και [email protected] και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο La Trobe, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών/Διδακτορικών Σπουδών και τις σχετικές υποτροφίες που παρέχει, μπορούν να επισκεφθούν τους παρακάτω ενεργούς συνδέσμους: