Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, 4 Μαρτίου 2023

Η 4η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία αυξάνεται παγκοσμίως και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή της αποτελούν πρόκληση λόγω των εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με αυτή και τον ρόλο που διαδραματίζει στην υγεία ενός ατόμου.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο από εμάς ζουν σήμερα με παχυσαρκία, αριθμός που εκτιμάται ότι σχεδόν θα διπλασιαστεί έως το 2035. Εκτός αν κάνουμε κάτι!

Το ταξίδι του καθενός είναι διαφορετικό, αλλά πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στην πορεία, όπως το στίγμα του βάρους, την ενοχοποίηση και τα εμπόδια στην υποστήριξη. Η στάση απέναντι στην παχυσαρκία πρέπει να αλλάξει, το ίδιο και τα συστήματα ολόκληρης της κοινωνίας που επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων, όπως η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, η παραγωγή, προώθηση & διάθεση υγιεινών τροφίμων καθώς ακόμη και η πρόσβαση σε ασφαλείς, προσβάσιμους χώρους άσκησης. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ακούμε τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που ζουν με παχυσαρκία. Η παχυσαρκία μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα και δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή της. Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε τις πολύπλοκες ρίζες της παχυσαρκίας, ώστε να μπορέσουμε να αναλάβουμε τη δράση που είναι αποτελεσματική σε κάθε επίπεδο.

Βοηθήστε και εσείς να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της συζήτησης και των ιστοριών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Μαζί μπορούμε να διορθώσουμε τις παρανοήσεις γύρω από την παχυσαρκία, να αναγνωρίσουμε τις πολυπλοκότητές της και να αναλάβουμε αποτελεσματική, συλλογική δράση. Γιατί όταν όλοι μιλάμε, συζητάμε και μοιραζόμαστε, μπορούμε να αλλάξουμε τα πρότυπα και να μεταμορφώσουμε τα αποτελέσματα της υγείας για όλους. Αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αλλά οι δύσκολες συζητήσεις μας βοηθούν να επηρεάσουμε και να κινητοποιήσουμε πολιτικές πρωτοβουλίες- να ανατρέψουμε παρανοήσεις- να μετατρέψουμε τα λόγια σε δράση.

Οι επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Η εκμάθηση και η συζήτηση για το βάρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατανόηση, τη θεραπεία και την υγεία των ανθρώπων. Ασπαζόμενη το βασικό μήνυμα  της παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας «Ας μιλήσουμε για την Παχυσαρκία»  η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ) του Π.Σ.Δ.Δ. ετοίμασε ένα βίντεο για την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σας.

Ας αναλάβουμε όλοι μαζί δράση!

ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ Π.Σ.Δ.Δ. – 4/3/2023
 

Διαβάστε Επίσης

Σχόλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στη Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου για τη Δημιουργία ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»
9 Απριλίου, 2025

Σχόλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στη Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου για τη Δημιουργία ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, αφού έλαβε υπόψη του τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των μελών του — τόσο κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Κυριακής 6 Απριλίου όσο και μέσω της διαδικτυακής φόρμας υποβολής σχολίων για το Σχέδιο Νόμου — καθώς και τις επισημάνσεις του Νομικού Συμβούλου του, συνέταξε ενιαίο σχόλιο, το οποίο

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΠΣΔΔ
14 Μαρτίου, 2025

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΠΣΔΔ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του 2025.  Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου 2025 και ώρα 09:00 στα γραφεία του συλλόγου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία θα πραγματοποιηθεί 1η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 και ώρα 09:00

13 Μαρτίου, 2025

Ζητείται εξωτερικός συνεργάτης  Διατροφολόγος

Ο Φορέας Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής “Ανοιχτή Αγκαλιά” αναζητά εξωτερικό συνεργάτη  Διατροφολόγο από τον Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2107726814-15 Αποστολή βιογραφικών  στο e-mail : [email protected]

Designed by porcupine colors | Developed by