
Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΔΔ κ. Παναγιώτης Βαραγιάννης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, παρακολούθησε διαδικτυακά την ημερίδα του European Food Safety Authority (EFSA) 108 NDA Open Plenary meeting , στις 26 Νοεμβρίου 2020.
Στην άρτια οργανωμένη και πλήρη σε περιεχόμενο ημερίδα αναφέρθηκαν τα εξής:
– Εναλλακτικές Πρωτεΐνες και νέες πηγές (πχ έντομα, ‘καλλιεργημένο’ κρέας, φύκια)
-Νέα είδη Υδατανθράκων (π.χ. νέες φυτικές ίνες, γάλα με ολιγοσακχαρίτες, υποκατάστατα σακχάρων)
-Άλλες τάσεις στη δημιουργία καινοτόμων Τροφίμων -Διατροφικά Συμπληρώματα (πχ. φυτικά εκχυλίσματα, συνθετικά κανναβοειδή, νανο-υλικά).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της EFSA εδώ.